Naše druhá účast v okresním kole Zlaté srnčí trofeje – obhajoba pozic!!!

Rok se s rokem sešel a opět před námi ležela pozvánka na tradiční myslivecké setkání spojené s výstavou trofejí a okresním kolem soutěže pro mladé myslivce a přátele přírody – Zlatá srnčí trofej – 44. ročník – místo setkání statek Gigant v Záluží  Stoda. Na tento krásný statek přijelo celkem 48 dětí, 21 dětí z kategorie A, 8 dětí z kategorie B a 19 dětí z kategorie MINI. 

 

Tentokrát byl zájem dětí ještě větší než v loňském roce. Všichni se pečlivě připravovali, také do náplně kroužku jsme zařadili nácvik střelby ze vzduchovky na terč a dále se cvičili v myslivecké teorii – v myslivecké zoologii, mysliveckých zvycích a tradicích, v myslivecké péči o zvěř…

Také letos konkurence byla veliká, dorazil i autobus s dětmi z okresu Rokycany – loňskými absolutními vítězi. Konečně začala soutěž  - opět rozdělování na skupinu A a B, testy, poznávačka, střelba v parčíku u rybníka na terč ze vzduchovky. To, že jsme lépe připraveni jsme poznali hned – o mnoho lepší výsledky ve střelbě, větší jistota v otázkách… Výsledky jsme očekávali netrpělivě, v napjaté atmosféře s ostatními účastníky. Připadalo nám, že to trvá celou věčnost – k dlouhému čekání se přidala ještě zima – počasí organizátorům zrovna nepřálo a foukal studený vítr.

Vyhlašování výsledného pořadí bylo opět dlouze očekávané. Tentokrát se výsledky vyhlašovali od posledního místa nahoru. Zpočátku jména našich dětí nebyla mezi oceňovanými, což v nás vyvolávalo velká očekávání, které byly naplněny jedenáctým, pátým, čtvrtým...

a konečně také prvním místem – první místo v roce 2014 na 44. ročníku okresního kola Zlaté srnčí trofeje obsadila Adéla Šajtošová z našeho mysliveckého kroužku. Bylo to fantastické – velká radost jak pro děti, které se výborně umístily, tak pro rodiče, jejich přátele a v neposlední řadě i pro vedoucí samotného mysliveckého kroužku. Ta práce, ten čas – nebylo to marné. Děti opravdu prokázaly výborné znalosti a svoje odměny si odnášejí právem.

A co bude příští rok? Podaří se nám udržet tu vysokou laťku? Víme, že to bude těžké, ale už teď pracujeme na přípravě na další ročník Zlaté srnčí trofeje.