Naše první účast v okresním kole Zlaté srnčí trofeje

Naše myslivecká setkání probíhala už druhým rokem, když jsme se rozhodli spolu s našimi dětmi zúčastnit se okresního kola Zlaté srnčí trofeje. Tentokrát se konala v Manětíně a zúčastnilo se jí celkem asi 50 dětí. Velice si vážíme obětavosti rodičů dětí, kteří neváhali a přijeli spolu se svými dětmi do Manětína na myslivecké setkání. Setkání to nebylo ledajaké – současně probíhal svod mladých loveckých psů  a  také bylo možné zhlédnout tradiční výstavu mysliveckých trofejí, popř. u stánku zakoupit nejen tradiční klobásu a pivo, ale také milé a užitečné myslivecké drobnosti jako vodítka, píšťalky na psy, kalendáře s mysliveckou tematikou apod.  

Děti z našeho kroužku byly trošku nervózní, protože nevěděly, co je čeká a jak soutěž bude probíhat. Konečně klání vypuklo. Děti byly rozděleny podle věku do kategorie A a B. Soutěž je každý rok velmi zajímavá a skládá se z několika disciplín, kterými jsou vědomostní test, střelba ze vzduchovky na terč a poznávačka. Velmi záludnou disciplínou se ukázala být střelba, přesto se naše děti tohoto úkolu zhostily velmi statečně, i když tyto výsledky byly slabší. Také poznávačka  přinesla řadu otazníků – losí paroh, skutečné lýčí, vycpanina slípky zelenonohé – to nebyly právě jednoduché úkoly!

Během čekání na výsledky jsme ocenili vystoupení studentů a učitelů ze Střední lesnické školy Žlutice, kteří předvedli různé druhy vábení a také zkoušeli napodobovat např. jelena v říji nebo divoké prase. Tato část se dětem také moc líbila.

A pak to přišlo! Vyhlášení výsledků. Myslím, že nikdo z nás nečekal takový úspěch! Umístění bylo fantastické – 1. místo za OMS Plzeň obsadil Vojtěch Troch (celkově 5.místo), těsně následován Adélou Šajtošovou (2.místo, celkově 6.), Adamem Bláhou (3.místo, celkově 9.) a Danielem Kováříkem (4. místo, celkově 16.).

Tento úspěch nás velmi potěšil a všichni jsme si slíbili, že další rok se soutěže zúčastníme určitě znovu a budeme chtít minimálně obhájit dobyté pozice. Ne nadarmo se říká, že obhajoba pozice je těžší, než výhra samotná!!!

Myslivosti zdar!!!